Školske vijesti

Godišnji časopis škole

Ove godine su učenici četvrte godine smjera web dizajner u sklopu izbornog predmeta grafički dizajn složili probni nulti broj časopisa Svjetopis.

U pripremu ovog probnog broja uključili su se mnogi učenici sa svojim tekstovima, a sve pod mentorstvom svojih profesora. Iduće se godine spremamo izdati pravi prvi broj, koji će sasvim sigurno biti izvrstan, jer su i učenici i profesori u našoj školi uvijek spremni na suradnju.

Sat razrednika u prirodi

Treći tjedan online nastave osvanuo, a nama se prohtjelo izaći na sunce, osjetiti travu pod našim rukama i okruženi prekrasnom arhitekturom grada Zagreba i impresivnom zbirkom biljaka Botaničkog muzeja, realizirati naš sat razredne zajednice.

Nije isto dopisivati se i iz naših osmjeha, intonacije šala i govora tijela prenijeti poruku, čemu se veselimo, što nas brine i koji su nam planovi. Kažu da je zdrav duh u zdravom tijelu, ali znamo da zdrav um sve pokreće. U želji da ovakve nastave bude što češće, okrećemo se novom tjednu i novim radnim pobjedama.

Fizioterapija i judo

Predstavljamo još jednog vrhunskog sportaša, maturanta naše škole, smjer fizioterapeutski tehničar. Borut se od 7. godine života bavi judom i do sada je postigao sjajne rezultate. Trenira u judo klubu Zagreb. Prije nekoliko dana položio je majstorski (crni) pojas. Uspjesi su mu: međunarodni turnir u Austriji 2. mjesto od 30 sudionika, puno klubskih turnira po Hrvatskoj, a pogled na brojne medalje i pehare dobra su motivacija.

Međužupanijsko natjecanje iz fizioterapije

Na međužupanijsko natjecanje iz fizioterapije plasirao se naš učenik 4. razreda Leon. Pod mentorstvom profesora struke Antonia i Ivane pripremao se, a učio i prava priprema bila sve četiri školske godine učeći i pripremajući se za zvanje fizioterapeutski tehničar. Pomoć (pacijent) kod samog natjecanja bila mu kolegica iz razreda Marta, informatička podrška prof. Zrinka. Mislima, u želji za što boljim rezultatom, bili svi mi u školi kao podrška.

Bodies 2.0

Sigurno ste čuli za poznatu izložbu Bodies 2.0 - Veličanstveni svemir u nama. Intrigantna i svjetski poznata izložba ljudske anatomije ponovno je otvorena u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Iskoristili smo priliku pa, u skladu sa svim mjerama, poveli naše učenike fizioterapeutske tehničare te maturante gimnazijalce i web dizajnere pogledati te zanimljive i neobične izloške.

Izložba predstavlja pravu ljudsku anatomiju kolekcijom od 15 cjelovitih ljudskih tijela i oko 200 organa kako bi nam pokazala koliko je čovjek savršen, a ujedno i kompleksan stroj. Izložba predstavlja ljudska tijela baš kakva jesu - zdrava ili s oštećenjima usred bolesti ili načina života.

Cilj posjete izložbi bio je prepoznati i utvrditi naučeno, kao i dublje razumjeti funkcioniranje vlastitog tijela. Iz fotografija vidimo dio doživljaja naših učenika i profesora.

Sljemenska terenska nastava

Kako je lijepo provesti nastavni dan u prirodi, uživati na otvorenom, slobodno disati svježi zrak, osjetiti prostor bez granica, izvan učionica. Već tradicionalna terenska nastava, dan na Sljemenu, održana je dan prije proljetnih praznika.

Nakon ugodnog druženja, prekrasnog zelenog pogleda i užitka slobode, svi sretni stigli do cilja, na sam vrh Sljemena. Nakon istezanja da ne bude upale mišića, pod vodstvom naših fizioterapeuta, svi su se odmarali i opuštali na sunčanom Vidikovcu. Povratak više nije bio težak. Zadatke iz geografije, informatike, likovne umjetnosti, jer je to bila terenska nastava, poslat će učenici profesorima po uputama.

O prednostima i nedostatcima online nastave

Snimka OTV-a za emisiju Serbus Zagreb o prednostima i nedostatcima online nastave snimljena u našoj školi. Iz dosadašnjeg iskustva nastava u školi je nezamjenjiva, a online nužna potreba s obzirom na "korona prisutnost".

Međunarodni dan žena

Za Međunarodni dan žena pogledajte i poslušajte čestitku svim ženama Svijeta. Snimili su je učenici trećih razreda naše škole, a pod budnim okom profesorica znakovnog jezika. Jednogodišnji trud već pokazuje rezultate.

Financijsko znanje i planiranje

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta putem gosta predavača predstavila je svoje programe školovanja i na taj način potaknula učenike da razmišljaju o svojoj budućnosti. Gost predavač bila je Nikol Šćrbec, MBA predavač na katedri za financije i računovodstvo, voditelj projekata i konferencija. Održala je predavanje vezano uz financijsko znanje i planiranje. Učenici su se izvrsno uključili u predavanje i pokazali veliki interes za financijsko poslovanje.