Školske vijesti

Prvi dan nastave

Od početka školske godine 2020./2021. prošla su već dva tjedna nastave, dva zdrava tjedna i oba u školi. Nastava u školi, učenici i profesori u razredu - pomalo nestvarne, a tako obične, normalne riječi. Svi sretni, opet škola.

Uz koronu i nakon potresa vraćamo se u normalu. Dezinficirani, maskirani, ali zajedno, sretni, spremni za nova prijateljstva i znanja.

Trag našeg Erasmus projekta

S našim Erasmus projektom tek smo započeli i drago nam je što možemo proširiti vijest i na portalu Skole.hr, glavnoj informativnoj platformi za školstvo. Pročitajte članak o nama na poveznici.

Pred kraj

Nesvakidašnji događaji vezani uz COVID-19 nisu nas omeli u veselju završetka srednjoškolskog obrazovanja - maturalnoj večeri. S predviđenog 5. mjeseca odgodili smo ju na 7. i uspjeli. Svi zdravi.

Draga djeco, maturanti, prateći vas od 1. do 4. razreda prešli smo i trnovit i lagan put zajedno nastojeći da naša škola, kao odgojna i obrazovna ustanova, opravda kvalitetu rada, humano i toplo okruženje.

Ponos i nagrada roditeljima i profesorima su vaš uspjeh na završetku razreda, rezultati državne mature, obrana završnog rada. Ponos i nagrada bilo nam je i druženje s vama te posebne maturalne večeri koja je protekla tako ugodno i veselo.

Opraštanje s generacijom učenika uvijek je emotivno. Žalimo što odlazite. Radujemo se što idete dalje. Stepenicu, koja se zove srednja škola, osvojili ste, a još ih je puno pred vama. Budite uporni kao što ste bili te večeri lijepi. Uspjeh neće izostati.

Već tradicionalni paintball održan je prije novog vala korone na zadovoljstvo i borbenu spremnost vas koji ste se do toga dana zadržali u Zagrebu. Ožiljci pobjede i poraza još će vas neko vrijeme podsjećati kroz što sve maturanti naše škole prolaze. Usprkos svemu bilo vam je super pobjediti profesore pa makar uz pokoju bol. Ostaje za pamćenje.

Ono što je nama, vašim profesorima ove škole, super i na što smo osobito ponosi su rezultati državne mature. Čestitamo svima, a posebno gimnazijalcima koji su tu prepreku prešli sa 100%, a webići i fizići nisu daleko - 98%. Potvrđujemo već rečeno - trud je uvijek isplativ.

U mislima vas prate i žele vam dobro vaši srednjoškolski profesori i ravnateljica. Sretno.

Završni obračun

I ove godine unatoč maloj odgodi zbog pandemije, naši maturanti su uživali u "završnom obračunu" na Sljemenu. Nakon par sati druženja, trčanja, igranja i prije svega zabave bili smo puni modrica, ali i uspomena koje ćemo svi sigurno dugo pamtiti. Nadamo se da tu naše druženje ne prestaje i da ćemo kroz godine ostati u kontaktu kao i s prijašnjim generacijama i biti upoznati s nekim novim njihovim radostima.

Maturalna večer

Sami su sebi dali epitet "korona generacija", ali to ih nije spriječilo da u svečanom okruženju i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a prije svega uz veselje što će moći vidjeti svoje profesore, ostvare svoju maturalnu večer. Naši dragi maturanti okupili su se 3. srpnja u Hotelu Antunović da uz krasne govore, iće i piće te pokoji ples (uz pridržavanje socijalne distance) kažu svojoj srednjoj školi: doviđenja, mi idemo dalje. Zaista smo kao škola, kao nastavnici i prosvjetari, neizmjerno ponosni na našu generaciju, naše gimnazijalce, naše web dizajnere i našu prvu generaciju fizioterapeutskih tehničara. Uvijek u srcu.