Školske vijesti

Ne, zato jer ne

Provedba preventivnog programa policije "Ne, zato jer ne" nastavlja se i ove godine u našoj školi i kod naše nove generacije prvih razreda. Učenici su imali priliku upoznati kvartovskog policajca i čuti stručno predavanje i važne upute o suzbijanju zlouporabe droga, posljedicama konzumiranja droga i kriminalitetu.

Osim predavanja učenicima je prikazan 15-minutni dokumentarni filma pod nazivom "Ecstazy ubija".

Posjet HNB-u

Posjetili smo Hrvatsku narodnu banku i održano nam je predavanje u kojemu smo naučili ciljeve i strukture HNB-a te opće financijske pojmove (kredit, inflacija, depozit, razlika između tekućeg i žiro računa...) s kojima će se naši učenici sve više susretati u svakodnevnom životu. Također, važan dio predavanja je posvećen financijskoj "higijeni" i financijskoj sigurnosti, s posebnim naglaskom na zaštitu sigurnosti na Internetu. Na kraju prezentacije organiziran je kviz s pitanjima za provjeru koliko smo informacija upamtili, a dobili smo prigodne letke i knjižice s dodatnim informacijama o temama o kojima smo razgovarali. Učenici su u opuštenoj atmosferi naučili puno korisnih stvari koje im već sada koriste, a još će i više u budućnosti.

Video predstavljanje škole

Učenici 3. razreda smjera web dizajner napravili su promotivni video za našu školu. Ovo je zadatak u okviru priprema za nadolazeći Erasmus+ projekt o strukovnim vještinama, a učenici su imali zadatak predstaviti svoju školu. Na kraju se želi dobrodošlica partnerima u našem projektu koji dolaze iz Slovenije, Italije, Španjolske i Portugala. Učenici su sami osmislili, snimili i montirali video.