Školske vijesti

Isar cup 2019.

Naš učenik Leon sudjelovao je na turniru "Isar cup 2019." koji se igrao u Moosburgu u blizini Munchena, a na kojem je sudjelovalo 16 momčadi iz Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Nizozemske.

Prva momčad NK Kustošija osvojila je prvo mjesto s našim učenikom i golmanom Leonom. Čestitamo na zlatnoj medalji.

Dodjela diplome - znakovni jezik

Dodjela diploma o položenim osnovama HZJ-a. Dodjeli su prisustvovali predsjednik udruge Videatur Davor Slišurić i tajnik udruge Josip Bošnjak, koji su bili ispitivači na ispitu i uz to dobili pravu opuštajuću masažu.

Nakon ponosne podjele diploma smo se podružili uz Valerijine kolače i sokiće. Nastavljamo ovu uspješnu suradnju i sljedeću školsku godinu.

Gimnazijalci oko katedrale

U sklopu nastave likovne umjetnosti, učenici trećeg razreda gimnazije posjetili su zagrebačku katedralu. Na njoj su prepoznali različite stilske karakteristike te se prisjetili njezine bogate umjetničke povijesti: gotičke početke, renesansne zidine, barokne dodatke i obnovu Schmidta i Bollea u neogotičkom stilu nakon potresa. Na katedrali su prepoznali i nedavno obnovljene dijelove te su osvijestili dugotrajnost i složenost, ali i nužnost obnove ovog spomenika.

Virtualna stvarnost

Učenici trećeg razreda smjera web dizajner posjetili su izložbu odjela digitalne umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti u Beču koja se održava u tunelu Grič i galeriji Šira u sklopu zagrebačkog festivala animiranog filma Animafest.

Izložba je posvećena virtualnoj i augmentiranoj stvarnosti te sadržava mnoštvo novih tehnologija koje stvaraju "stvarnost" ili mijenjaju našu percepciju stvarnosti. Učenici su isprobali izloške: VR naočale, slušalice te zanimljive interaktivne naprave pomoću kojih gledatelj "uranja" u umjetnost.