Školske vijesti

Web dizajner - Sve traženije zvanje koje nudi siguran posao

U našem digitalnom svijetu postalo je obavezno da svaka tvrtka ima svoje web stranice koje su kreirane tako da se što bolje rangiraju u rezultatima koje izbacuju Internet pretraživači.

Velika potražnja za visokokvalitetnim web stranicama je upravo glavni razlog zašto izabrati karijeru web dizajner. Ako razmišljate o takvoj karijeri, onda ste na pravom mjestu.

Privatna gimnazija i strukovna škola Svijet jedna je od rijetkih gimnazija s četverogodišnjim programom osposobljavanja za zvanje web dizajner, programom koji prati sve moderne trendove i zahtjeve na današnjem digitalnom tržištu.

I zato, bez obzira hoćete li čekati redovite upise ili se želite prebaciti na ovaj smjer koji vam omogućuje da danas vrlo lako nađete posao, donosimo vam devet glavnih razloga zašto postati web dizajner.

1. Ne morate ovisiti o nikome

Sa zvanjem web dizajnera, postoje brojne prilike za zapošljavanje u raznim agencijama, ali ako preferirate biti sam svoj gazda, pred vama su nebrojene mogućnosti.

Na primjer, možete postati freelancer ili pokrenuti svoju tvrtku za web dizajn i sami birati s kojim ćete klijentima raditi, sami određivati cijene svojih usluga, sami si slagati radnu satnicu ili birati za koje poslovne segmente ćete se specijalizirati.

Učenica smjera web dizajner započinje s projektom.
2. Industrija koja je u stalnom porastu

Prema najnovijim istraživanjima, zapošljavanje u segmentu web dizajna trebalo bi porasti i do 27 posto do 2024. godine. To je puno brže od prosječnih predviđenih porasta za sva ostala zanimanja. Razlog tome je što se očekuje sve veći prelazak kupnje iz fizičkih trgovina na online naručivanje.

Tvrtke se ubrzano prilagođavaju svojim potrošačima koji su prikovani za svoje pametne telefone i zato će baš ti pametni telefoni potaknuti sve veću potražnju za web stranice prilagođene za mobilni prikaz koje su visoko responzivne i vizualno primamljive. Sve to će rezultirati povećanom potražnjom za web dizajnerima koji mogu napraviti takve web stranice.

Učenica smjera jezično-informatička gimnazija upoznaje se s uređivanjem web stranice.
3. Možete imati veliki utjecaj na uspjeh tvrtki

Jedan od najboljih elemenata karijere web dizajnera je mogućnost da pomognete tvrtkama da dožive uspjeh online. Danas, prvi dojam koji se stječe o nekoj tvrtki se velikim dijelom temelji na estetici njene web stranice. Kao web dizajner, dobivate priliku izraditi vrhunske web stranice koje će kod potrošača ostaviti odličan prvi dojam.

Pored toga, kao web dizajner, možete kreirati način na koji će korisnici ući u interakciju sa Internet stranicama koje stvorite. Možete isprobati različite elemente dizajna kako bi otkrili koji imaju najbolji učinak kada je riječ o interakciji. Najbolje od svega, stranice koje vi napravite, mogli bi posjetiti milijuni ljudi, a to je nešto čime se možete ponositi.

Pametnim mobitelom kao pomagalom u radu koristi se i učenik.
4. Svijet kreativnosti

Stjecanjem zvanja web dizajner dobivate priliku prikazati svoju kreativnost koristeći se brojnim elementima koji su vrlo važan dio kurikuluma u Privatnoj gimnaziji i strukovnoj školi Svijet. Kao web dizajner, imat ćete priliku ostaviti svoj osoban trag, stil i energiju u svaku web stranicu koju stvorite. Ne postoji tvrtka koja će odbiti web dizajnera koji je sposoban napraviti web stranice koje ostavljaju dobar dojam na potrošače.

Gdje se nalazi pogreška, pomnije proučava učenik.
5. Dobro plaćen posao

Kao web dizajner, možete si osigurati lagodan život. Nerijetko su dobri web dizajneri mjesečno plaćeni u peteroznamenkastim svotama. Naravno, sve to varira od zemlje do zemlje, a ako govorimo o radu s međunarodnim klijentima, zarada višestruko skače.

Učenici pri marljivoj izradi vlastitog fonta u Privatnoj gimnaziji i strukovnoj školi Svijet.
6. Rad s novim i uzbudljivim tehnologijama

Izaberete li da ćete raditi za neku agenciju, upoznat ćete se sa vrlo zanimljivim novim tehnologijama koje će vam pomoći da dizajnirate najmodernije web stranice. Morat ćete poznavati HTML, CSS i JavaScript kako bi mogli kreirati najbolje stranice na internetu. Privatna gimnazija i strukovna škola Svijet u svojem programu web dizajner veliki naglasak stavlja upravo na svladavanje HTML, CSS i JavaScript znanja.

Učenik smjera web dizajner pregledava prvu verziju svog fonta.
7. Siguran posao

Kao što je već istaknuto, očekuje se sve veća potražnja za web dizajnerima. Upravo oni web dizajneri koji znaju više programskih jezika i koriste se različitim digitalnim alatima, imat će najbolje prilike za napredovanje, a to znači da su šanse da ostanu bez posla gotovo nikakve.

Učenik uređuje malo slovo a svog fonta.
8. Možeš raditi od kuda god želiš

Kao web dizajner, možeš raditi s bilo kime na svijetu. Budući da većinu posla web dizajner odrađuje na računalu, može raditi bilo gdje gdje ima Internet vezu. To znači da možeš raditi od kuće, na plaži ili bilo gdje gdje si online.

Učenici uređuju č, lj slova svojih fontova.
9. Mogućnost rada za razne industrije

Bez obzira radite li za agenciju ili za sebe, imat ćete priliku raditi s klijentima iz raznih branši. To će vam proširiti znanje, iskustvo i reference, a ujedno spriječiti jednoličnost u vašem poslu. Osim toga, stjeći ćete i dodatna znanja o različitim poslovima koji nisu vezani uz web dizajn.

Učenici smjera web dizajner pri uređivanju svog fonta u informatičkom kabinetu Privatna gimnazije i strukovne škole Svijet.

Kada se sagledaju svi ovi elementi i prednosti, zvanje web dizajner svakako zvuči kao odličan izbor karijere. Ako želiš postati web dizajner, prvi korak je svakako odabir dobrog obrazovnog programa, a jedan od najboljih nudi upravo Privatna gimnazija i strukovna škola Svijet na svojem smjeru web dizajner.